Shoppailua ja elämyksiä

Helsingissä vietettiin jälleen Late Night Shopping-tapahtumaa, tällä kertaa osana Helsinki Design Weekiä. Useat putiikit Punavuoressa pitivät torstaina ovensa avoimena poikkeuksellisesti yhdeksään asti illalla. Liikkeissä oli vallaton tunnelma ja kauppakin kävi.

Kello on puoli kahdeksan illalla, mutta tänään Punavuoren Designkorttelissa pääsee vielä shoppailemaan. Kuusi kertaa vuodessa järjestettävän Late Night Shopping -tapahtuman ideana on houkutella uusia asiakkaita putiikkeihin ja taidegallerioihin, joissa on yhden illan ajan erikoistarjouksia ja -ohjelmaa, sekä venytetty aukioloaika.

Mikäli ei ole paljon aikaa, kannattaa valita katu, johon on kasautunut useampia erityyppisiä liikkeitä ja poiketa siellä putiikista toiseen. Uudenmaankadulla on tällä kertaa kattava valikoima niin taidetta, ruokaa, vaatteita kuin korujakin.

Hiljaiset taidegalleriat

Tempauksessa mukana olevat putiikit tunnistaa helposti liikkeen ulkopuolella liehuvista valkoisista ilmapalloryppäistä. Joissakin paikoissa perille ohjaa myös kadulle kantautuva musiikki, sekä hilpeä puheensorina. Taidesalonki Piirrossa on kuitenkin hiljaista. Paikalla ei ole kuin pari henkilöä. Toisaalta taidegallerian henkeen sopii, että tauluja saa katsella rauhassa ilman häiriötekijöitä ja meteliä. Suuri menestys ei Late Night Shopping kuitenkaan täällä näytä olevan.

Kadun toisella puolella oleva Galleria 4-kuus ei ole edes auki, vaikka kello on vasta kahdeksan. Näyteikkunan läpi näkyy sisälle nostettu ständi, johon on kiinnitetty ilmapalloja ja jossa Late Night Shopping-tapahtumaa mainostetaan. Ehkä täälläkin kävi niin vähän väkeä, että galleria suljettiin ennen aikojaan.

Shoppailua ilman hoppua

Miun-vaateputiikki Uudenmaankatu 14:ssa sen sijaan kuhisee ihmisiä ja poreilee hyväntuulista meininkiä. Tarjolla on kuohuvaa ja makeisia. Asiakkaat sovittelevat vaatteita ja pulisevat iloisesti. Tunnelma on kuin juhlissa, skumppalasit kilahtelevat ja musiikki soi.

Vaatteita hypistelevät kiinnostuneina myös Elina Eränen ja Mirjami Schuppert. Ystävykset tulivat Late Night Shoppingiin Eräsen aloitteesta.

”Emme olleet nähneet toisiamme pitkään aikaan, joten olin heti mukana, vaikka en edes tiennyt, mistä tässä tarkalleen ottaen oli kysymys”, Schuppert sanoo.

Eränen on aiemmin käynyt jossakin museossa, jossa oli vastaavanlainen tempaus. Vaateputiikeissa pyöriminen näin myöhään oli hänellekin uusi kokemus, mutta hauska sellainen.

”On mukavaa, että näihin pikkuputiikkeihinkin pääsee joskus shoppailemaan ilman hoppua. Yleensä nämä menevät niin aikaisin kiinni, että töiden jälkeen saa pitää kiirettä ehtiäkseen käymään. Lisäksi tunnelma täällä on aivan erilainen näin myöhään illalla. Mielestäni Late Night Shopping on oikein onnistunut idea”, Eränen kehuu.

Muihin Helsinki Design Weekin tapahtumiin naiset eivät ole vielä ehtineet, mutta voisivat mennäkin, mikäli jotakin mielenkiintoista löytyy.

”Helsinki Design Week on jäänyt minulta kyllä vähälle huomiolle. Ihan kelpo tapahtuma varmasti, mutta ehkä hukkuu vähän sekaan. Tapahtumia on nykyään niin paljon”, Schuppert miettii.

Naiset jäävät Miuniin sovittelemaan ja napostelemaan. On aika suunnistaa kohti seuraavaa ilmapallorypästä.

Ei ostopakkoa

Matka jatkuu Annankadulle, jossa avoimena on Limbo Boutique. Sielläkin on täyttä, trendikäs tanssimusiikki soi ja pullonkorkit poksuvat. Liikkeen omistaja, Heini Lindström, kaataa kuohuvaa laseihin.

”Late Night Shoppingissa on aina ilo olla mukana. Järjestän silloin pienimuotoiset bileet putiikissani. Tällaiset tapahtumat elävöittävät kortteleita ja houkuttelevat paikalle uusia asiakkaita”, Lindström sanoo.

”Usein liitän mukaan myös erikoisohjelmaa, esimerkiksi tänään lanseerattiin liikkeen nettikauppa.”

Limbo Boutiquessa on myynnissä paitsi vaatteita, myös kattava valikoima erilaisia koruja. Koruissa on omaleimainen ilme, materiaaleina on käytetty muun muassa legopalikoita, postimerkkejä ja vanhoja avaimia. Mikäli omista korukokoelmista puuttuu vielä pääkalloriipus tai korvakorut, joissa on Urho Kekkosen kuva, täältä ne löytyvät.

”Late Night Shopping on asiakkaille suunnattu tapahtuma ja ideana on, että tänne saa tulla ihan vain katselemaan ja tutustumaan liikkeen tuotteisiin rennossa hengessä, ilman ostopakkoa. Joskus pidennetty aukioloaika on näkynyt myynnissä, joskus taas ei. Mutta mielestäni tapahtuma on silloin onnistunut, jos ihmisiä käy paljon. Huonoimpina kertoina täällä ei ole vieraillut kuin muutama ihminen”, Lindström kertoo.

Ihmisiä tulee ja menee, joten tapahtuma lienee ainakin tässä liikkeessä onnistunut odotusten mukaisesti. Myös Eränen ja Schuppert ovat löytäneet tiensä Miun-putiikista tänne.

”Me kierrämme niin monta kuin ehdimme”, Schuppert huikkaa ja menee tutkimaan Limbo Boutiquen tarjoilupöytää.

Työpajoja ja positiivista palautetta

Late Night Shopping ei ole ainoa tempaus, jolla Limbo Boutique on mukana Helsinki Design Weekissä.

”Meillä oli perjantaina uuden MUKA VA -malliston lanseeraus Helsinki Design Weekin kunniaksi. Olemme myös järjestäneet nyt ensimmäistä kertaa putiikissa työpajoja. Yhdessä pajassa tehtiin noita postimerkkikorviksia. Lauantaina on seuraava työpaja. Sinne voi tuoda vaikka omia valokuvia ja tehdä niistä koruja”, Lindström vinkkaa.

Limbo Boutique on saanut myöhäisemmästä aukioloajasta runsaasti hyvää palautetta. Erityisesti myöhempään työskentelevät ihmiset kiittelevät mahdollisuudesta päästä ostoksille kerrankin omaan aikatauluun sopivasti. Lindström sanoo, että vaikka tämä on asiakaslähtöinen tapahtuma, nauttii siitä suuresti myös henkilökunta.

”Idea ei ole lähtökohtaisesti kaupallinen. Slogan on tarjota elämyksiä.”

Late Night Shoppingissa ei vaikuta asiakkaiden mielestä olevan muita huonoja puolia kuin se, että putiikit voisivat olla auki vieläkin pidempään. Ilo näyttää olevan ylimmillään yhdeksän aikaan ja sitten pitääkin poistua. Onneksi seuraavaan kertaan ei ole kuin pari kuukautta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s