Fiilistuoleja ja savitaidetta

Galleria Ajatuksenpoikanen mukana Poikkea putiikissa -tapahtumassa

Galleria Ajatuksenpoikanen ja Palomina Oy pitävät yllä käsityöperinnettä ja suosivat vanhan tavaran uusiokäyttöä. Työpaja-putiikissa syntyy muun muassa hiiri- ja liskoaiheista keramiikkaa, sekä tuoleja vanhoista satuloista.

Gallerian omistaja Pirjo Lindgren toivottaa tervetulleeksi Balderin pihalla Helsingin Kruununhaassa, jossa Galleria Ajatuksenpoikanen ja Palomina Oy jakavat työtilat. Pienessä neljän huoneen tilassa on esillä keramiikkaa, kierrätyskoruja, kuvataidetta ja satulatuoleja.

”Aloitin galleriatoiminnan aluksi sivutoimena. Minulla oli silloin graafiseen suunnitteluun ja mainontaan keskittynyt yritys, mutta pikkuhiljaa galleriasta tuli täyspäiväinen työpaikkani”, Lindgren sanoo.

”Vuonna 2003 avasin ensimmäisen galleriani kauppakeskus Kluuvissa. Silloin taidemyymälöitä oli paljon vähemmän kuin nykyisin, olimme harvinaisuus.”

Pirjo Lindgren Galleria Ajatuksenpoikasen ovella.

Pirjo Lindgren Galleria Ajatuksenpoikasen ovella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saa narista

Galleria Ajatuksenpoikasessa työskentelee Lindgrenin lisäksi vaihteleva määrä käsityöläisiä.

”Vihreät arvot ovat minulle tärkeitä. Vuokraan työtiloja ensisijaisesti kierrätystaiteilijoille”, Lindgren tähdentää.

Yksi heistä on Heidi Fagerlund, joka valmistaa satulatuoleja oman yrityksensä, Paloma Group Oy:n nimissä.

”Fiilistuoleja käytetyistä satuloista. Istu ja narise. Laiskahepo vie Sinut perille”, luvataan yrityksen Facebook-sivulla.

Tuoli onkin todella mukava istua. Asento on yhtä aikaa rento ja ryhdikäs.

”Satulatuolit valmistetaan aidoista käytöstä poistuneista ratsastussatuloista. Jalaksi satulatuoliin laitetaan vanha pianotuolin jalka”, Lindgren esittelee.

Satulatuoli tuo kotiin persoonallista ilmettä.

Satulatuoli tuo kotiin persoonallista ilmettä.

Liskoja ja vääristyneitä päitä

Keramiikkapaja on Lindgrenin valtakuntaa, jossa hän valmistaa savesta muun muassa erilaisia lautasia ja tauluja. Monien aiheena seikkailevat hiiret ja liskot.

”Asiakkaani jakaantuvat yleensä selkeästi joko hiiri- tai liskoihmisiksi”, Lindgren nauraa.

Itse miellyn savesta tehtyihin jykeviin viikinkiveneisiin, joihin voi lastata kyytiin esimerkiksi kynttilätuikkuja, tai naposteltavaa illanviettoon.

”Teen tilauksesta myös pääveistoksia savesta. Niiden teko on haastavaa: vaikka veistos olisi edestäpäin aivan mallinsa näköinen, voi profiili olla täysin väärä. Kun korjaa profiilin, ovat kasvot taas vääristyneet edestä. Se vaatii pitkäjänteistä työtä, johon on vaikea löytää tänä päivänä malleja. Ihmisillä on niin kiire, eivät he jaksa istua paikoillaan tuntikausia”, Lindgren harmittelee.

Keramiikkataide syntyy savesta. Suunnittelussa ja muotoilussa käytetään apuna luonnon omia materiaaleja, esimerkiksi oikeita puun lehtiä.

Keramiikkataide syntyy savesta. Suunnittelussa ja muotoilussa käytetään apuna luonnon omia materiaaleja, esimerkiksi oikeita puun lehtiä.

Tapahtumalla nostetta myyntiin

Galleria Ajatuksenpoikanen on ollut vuosittain Helsingissä järjestettävässä Poikkea putiikissa -tapahtumassa mukana jo kahtena edellisenä vuonna. Tänä vuonna tempaus ei ole houkutellut paikalle niin paljon uusia asiakkaita kuin Lindgren oli odottanut.

”Olen ollut tapahtumassa mielelläni mukana markkinointisyistä. Iso kampanja tuo galleriallemme tervetullutta näkyvyyttä”, Lindgren summaa.

”Puolet asiakkaistamme on joka tapauksessa turisteja, joten heihin kampanjat eivät varmasti juurikaan vaikuta. Kanta-asiakkaita meillä on vähän. Loput ovat sellaisia satunnaisia kävijöitä, ja heitä toivoisin tapahtuman tuovan tänne enemmänkin.”

Galleria Ajatuksenpoikanen on avoinna normaalin putiikin tapaan Poikkea putiikissa -tapahtuman ajan. Muutoin galleria toimii ainoastaan työpajana, johon tuotteista kiinnostunut voi sopia tapaamisen. Myös avointen ovien päiviä järjestetään ympäri vuoden.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s