Borowitz pilailee jälleen presidenttien kustannuksella

New Yorker-lehden kuuluisa satiirikko Andy Borowitz on julkaissut jälleen humoristisen raportin Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin nihkeästi sujuvasta yhteistyöstä. Raportissa sanotaan, että G20-kokous Pietarissa päättyi äkillisesti Obaman nimiteltyä Putinia ääliöksi lehdistötilaisuudessa.

”Obaman normaalista käytöksestä poikkeava purkaus yllätti lehdistön edustajat”, Borowitz raportoi.

Raportissa todetaan, että Obama ei ollut tyytynyt lyömään Putinia pelkästään tämänhetkisillä kiistanaiheilla Snowdenilla ja Syyrialla, vaan oli nostanut esille myös aiemman presidenttien välisen epäsovun homovastaisista laeista ja Pussy Riotin kohtelusta.

”Äläkä luule, että olen ainoa, joka ajattelee näin”, Borowitz kirjaa Obaman sanoneen.

”Kysy vaikka Angela Merkeliltä. Kysy David Cameronilta. Kysy siltä turkkilaiselta häiskältä. Heidän kaikkien mielestä olet kusipää.”

Borowitz raportoi Putinin myöhemmin julkaisseen tiedotteen:

”Minäkö pelkäisin tuollaista rimpulaa? Painin yleensä karhujen kanssa.”

Borowitz päättää raporttinsa sanomalla, että G20-kokous päätettiin yhteistuumin keskeyttää ainoastaan päivän kestäneiden neuvottelujen jälkeen.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Borowitz on valinnut satiirinsa aiheeksi Obaman ja Putinin hyiset välit. Kesäkuussa hän julkaisi vastaavan raportin Pohjois-Irlannissa pidetystä G8-huippukokouksesta, jonka mukaan Obama ja Putin olivat päässeet yhteisymmärrykseen ainoastaan yhdessä asiassa: siinä, että eivät aio puhua toisilleen enää koskaan.

”Halveksumme toisiamme syvästi”, Borowitz kirjoitti Obaman sanoneen.

”Vihani tätä miestä kohtaan on rajatonta”, vastasi Borowitzin mukaan tähän Putin.

Borowitz kirjoitti, että miehillä on 37 kohdan lista kielletyistä aiheista, joista he eivät aio enää keskustella. Listaan on lisätty muun muassa taloudellinen yhteistyö, ihmisoikeudet, Syyrian sota ja amerikkalaisen jalkapallojoukkue The New England Patriotsin omistajan Robert Kraftin kadonnut Super Bowl -sormus.

”Tämän lisäksi sovittiin, että kaikissa tulevissa huippukokouksissa Obaman tai Putinin astuessa sisään johonkin huoneeseen toisen tulee poistua välittömästi”, Borowitz raportoi.

Sopimukseen kuuluu myös, että miehet eivät saa soittaa tai lähettää sähköpostia toisilleen, eivätkä tulla 150 metriä lähemmäksi toisiaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s