Twiittaamalla tähtiin

Ura nousuun sosiaalisen median avulla

Sosiaalinen media on yhä keskeisemmässä asemassa toimittajan työssä. Sieltä paitsi löytää inspiraatiota ja ajankohtaistietoa omaan työhönsä, myös verkostoituu tärkeiden tahojen kanssa. Oleellista on löytää tasapaino sen välillä, mitä jakaa ja minkä pitää itsellään.

Tämän hetken johtava videomarkkinoinnin ja sosiaalisen median kansainvälinen asiantuntija Lasse Rouhiainen vieraili tänään Laajasalon opistolla luennoimassa sosiaalisen median tärkeydestä menestyksekkään toimittajan uran luomisessa, sekä kontaktien muodostamisessa mediakentällä. Pääpainotus luennolla oli Twitterin käytössä.

”Twitter on oleellinen osa modernin toimittajan ansioluetteloa”, Rouhiainen tähdensi.

”Mikäli työnantajalla on punnittavana kaksi potentiaalista työntekijää toimitukseen, ja toisella heistä on Twitterissä 200 seuraajaa ja toisella 5000, voitte olla varmoja, että valinta kallistuu jälkimmäisen puoleen.”
Rouhiainen on kirjoittanut aiheesta myös kaksi menestyksekästä kirjaa, jotka ovat saatavilla sekä englannin- että espanjankielisinä. Ainakaan toistaiseksi kirjoja ei ole käännetty suomeksi.

”Muualla Twitter on ollut suosittu jo pitkään, Suomessa ei niinkään”, Rouhiainen selitti.

Hitaasti lämpenevät suomalaiset

Rouhiainen itse seuraa Twitteriä aktiivisesti ja päivittää tiliään monta kertaa päivässä.

”Mitä enemmän seuraat Twitterissä muita, sitä enemmän sinua todennäköisesti seurataan. Jos ei seuraa ketään tai vain muutamaa, antaa itsestään helposti ylimielisen ja itsekeskeisen kuvan. Tämä torppaa tehokkaasti verkostoitumista ja jättää ulkopuolelle ajankohtaisista tapahtumista ja keskusteluista. ”

Suomalaiset ovat lämmenneet Twitterille hitaasti. Sivuston suosio on meillä vasta hiljattain lähtenyt nousuun, mutta lisääntyy kuitenkin koko ajan.

”Suomalaiset ovat ujoja ihmisinä ja meillä on luontaisesti vähäinen kommunikaation tarve”, Rouhiainen arvioi.

”Twitter voi vaikuttaa tottumattomalle ensin sekavalta, mutta kun luo tilin ja lähtee toimintaan mukaan, pääsee kyllä nopeasti jyvälle.”

Aktiivisuuden ja yksityisyyden tärkeydestä

Rouhiainen esittää usein itse twiiteissään kysymyksiä ja yrittää muutenkin herättää keskustelua. Näin tili pysyy virkeänä ja houkuttelee ihmisiä osallistumaan.

”Kannattaa pyrkiä mahdollisimman vaihteleviin twiittauksiin, muuten seuraajat kyllästyvät nopeasti, eikä tili anna pitäjästään kovin osaavaa kuvaa. Samalla on kuitenkin tärkeää pitää kiinni myös yksityisyydestään, vaikka sieltä meheviä tarinoita irtoaisikin”, Rouhiainen opastaa.

”Twitterissä ei siis kannata julkaista mitään sellaista, mitä ei työnantajalleen kasvokkainkaan sanoisi.”

Rouhiaisen usko Twitteriä kohtaan on horjumaton, vaikka luentoyleisö ei vaikuta täysin vakuuttuneelta pitkin päivää twiittailun tarpeellisuudesta. Tämä saattaa kuitenkin johtua vain siitä, että myös toimittajan omaa kriittisyyttä ja asioiden kyseenalaistamista painotettiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s